Γλυκό σταφύλι με παγωτό

ΔΕΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ >

Υλικά: 

2 κιλά σταφύλια

2 κιλά ζάχαρη

1 φλυτζάνι νερό

Χυμός ενός λεμονιού

1 βανίλια

Η αγαπημένη σας γεύση ALOMA®

Εκτέλεση: 

• Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

• Βάζουμε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια υφασμάτινη, λεπτή πετσέτα και την αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.

• Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα να βράσει σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.

• Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε σε γυάλινα βάζα.

• Σερβίρουμε 2-3 κουταλάκια του γλυκού σταφύλι μαζί με μια μπάλα ALOMA.

Η καρυδόπιτα της μαμάς με παγωτό ALOMA Stracciatella!

Η καρυδόπιτα της μαμάς με παγωτό ALOMA Stracciatella!

Εσπρέσο αφογκάτο με NIRVANA Pralines and Cream

Εσπρέσο αφογκάτο με NIRVANA Pralines and Cream

Λουκουμάδες με παγωτό

Λουκουμάδες με παγωτό

Μήλο με γέμιση από ALOMA Straciatella

Μήλο με γέμιση από ALOMA Straciatella

Σούπα σοκολάτας με ALOMA Βανίλια - Σοκολάτα - Φράουλα

Σούπα σοκολάτας με ALOMA Βανίλια - Σοκολάτα - Φράουλα

Αυγόφετες με Κόκκινο Γλυκό Κρασί και Παγωτό

Αυγόφετες με Κόκκινο Γλυκό Κρασί και Παγωτό